Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 05/04/2019
09:30 - 12:00

Locatie
Dorpskerk Diepenveen

Disciplines


 

De eerste filosofen waren natuurfilosofen. Zij leerden denken en filosoferen aan de hand van wat ze waarnamen in de natuur. Door publieksactiviteiten op te nemen van het IVN, willen wij accentueren dat natuur ook vandaag de dag belangrijk is als inspiratie voor ons denken en als grondslag voor ons welbevinden.

5 april; Eerste-vrijdag-van-de-maand-wandeling
Start 9.30 uur op het kerkplein van de dorpskerk in Diepenveen,
Kerkplein 4, 7431 EE Diepenveen.

De mens geeft graag de natuur vorm. Stinsenplant (of stinzenplant) is een in Nederland en Duitsland gangbare benaming voor een groep planten die van oorsprong alleen als ingevoerde sierplantensoort voorkwam. Ze hadden hun natuurlijke verspreidingsgebied veel zuidelijker. Tegenwoordig zie je ze nog steeds in landgoederen, boerenhoven, pastorietuinen en dergelijke. Daar zijn ze oorspronkelijk door de mens geplant, en hebben zich vervolgens gehandhaafd of zijn verwilderd.

Op de oude begraafplaats van het vrouwenklooster in Diepenveen zie je door de stinsenplanten in het voorjaar een veelheid aan kleuren, de holwortel en vingerhelmbloem staan in bloei. Een prachtige plek voor verstilling. Verder lopen we rond Oud-Rande, een oude havezate met veel stinsenplanten.

Gratis voor leden en niet-leden als kennismaking met het IVN.

Tip: kleed je warm en neem drinken en iets te eten mee.

Deze activiteit is in het kader van de maand van de filosofie Deventer.
Zie het volledige programma van april op www.filosoferenindeventer.nl