TOF Deventer is op zoek… naar kinderen met een uitzonderlijk talent

We stellen ons graag even voor. Het Talent Ontwikkelingsfonds Deventer ondersteunt kinderen en jongeren uit gezinnen met minder financiële draagkracht. Kinderen die naast een buitengewoon talent op het gebied van kunst en cultuur óók de ambitie hebben om dat kunstzinnig talent verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld: tekenen, schilderen, schrijven, dansen, muziek en zingen. Maar ook theater- of musicaltalentjes kan TOF Deventer op weg helpen.

 

TOFfe parels

Zo noemen wij ze. Hoe mooi is het om te zien hoe kinderen en jongeren door extra lessen en aandacht hun talent ontwikkelen? Ze vinden een beroepsopleiding of krijgen optredens die ze nodig hebben om door te groeien… Juist in gezinnen met minder financiële draagkracht maakt TOF het verschil voor deze unieke talenten.

 

Voorwaarden voor ondersteuning van TOF voor extra lessen, begeleiding of….  een ander soort bijdrage. Wij ondersteunen kinderen en jongeren tussen de 6 en 23 jaar met een bijzonder talent uit een gezin met een gezinsinkomen van 120 % van de bijstandsnorm.

 

Welke talenten?

TOFfe steun is in de afgelopen jaren bijvoorbeeld toegezegd aan een danseresje dat er bij de lessen bij Danzo echt ‘uitsprong’. Inmiddels danst zij de sterren van de hemel tijdens de extra lessen die ze nu kan volgen. Een professionele opleiding ligt in het verschiet. Tijdens de jaarlijkse musical van groep 8 liet de hoofdrolspeelster zien dat ze een actrice in wording was. Ook zij krijgt les met steun van TOF. Robin van 10, een fris en heel puur zangtalent was dankzij extra lessen via TOF binnen een jaar lid van het Nationaal Kinderkoor! Bryan is na aanvullende lessen klassiek ballet nu begonnen aan de vooropleiding dans bij ArtEZ.

 

Nieuwe kandidaten zijn welkom!

We zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten. De docenten in kunst en cultuur weten ons goed te vinden. Maar ook leerkrachten in het basisonderwijs kunnen via allerlei activiteiten in en buiten de klas een kind ontdekken die net dat extra talent heeft. Daarom stellen wij de vraag: Wilt u eens goed rondkijken. Zijn er kinderen in uw omgeving die uitblinken in wat zij graag doen? En… die ook de ambitie hebben om een stapje verder te gaan? Talentontwikkelingsfonds Deventer heeft ruimte voor nieuwe TOFfe Parels.

 

Meer weten?

Voor alle informatie en aanmelding: www.tofdeventer.nl